Blogger Layouts

bermakna ^_^

asslamualaikum,,
walaweyyyyyy
hoo0llaaaa

ak happy nie,,
terharu sama,,
sebelom tuu,,
b syg minta maaf taw,,
taw b,,
sbb syg terkasar bahasa kit kt b
b merajuk dngan syg satu hari setengah kann
>< risaw oww b~
ciap nanges bagai lagy,,
wooott-2
sayang mintak maaf lagi sekali taw,,
tak terkira kan syg mntak maaf kt b
>syg pnya pasai<
pastuhhh,kita gayut kan b,,
huhhh(!)
lega oww,,b dah tak merajuk,,
SUARAKU BERHARAP =)
kenapa dngan lagu nie??
hehehe,,>malu nieyh<
acecece,,malu senIri aku,,
masa b merajuk tu,,
b record lagu nie kan b,,
b maen a.k.a petik gitar,,
>pakwe kau boleh??<
wahhh(!)
teruja+terharu+tergamam
ada makna tersirat dan tersurat kan b
sayang paham,,
lepas tengok video tu
masyaAllah
subhanallah
angau teruih kodd
angau kat sapa??
angau kt b sorang ja,,
syukur,,bertuah syg dpt boyf cm b
syg bahagia dsmping b
terima kasih atas segalanya,,
sayang hargai sesangat ^_^
SAYANG SEPET SORANG JA
TAKMAU YANG LAEN SELAIN DIA <3
SELAMA LAMANYA PULLSTOP(!)

xperience =D

asslamualaikum 
hyep all
4 your information la kan,,
harini ,MERENTAS DESA DAERAH KMY
kt SMK YAN
okeyy la kan,,pegi saner naik bas persiaran,,
bgon la aku pagy-2 membuta
sbb takodd-2 kena tnggai bas !
hahax(!)
3.34
i ask my mom
'ibu skrang dah pkol bpe ye buuu'
then ibu bkannya jwab pown =='
ak kol abh tak angkt,,
dalam dokk bilik sebelah menyebelah uhh
>tu pown nak kol<
hang ada??
pastot la,,rupa rupanya
awal lagy,,kul 3.34??
time time ceni la owg sodaap tido hahhh,,
pastuhh,,dah pukul 5 lebih,,
bgon-2 tu teruih kol mysepet,,
sbb semalam dye sroh kejutkan dye bgon
kononnya nk teman aku la kan,,
dye bgon sat jela,,pastu tido blek
huhhhh --'
aku yg nkg sner aku plak yg kena kejutkan dye
bkan dye nk kejutkan aku,,
terbalik pulak,,tapy
untuk orang tersyg cena tapa,, =)
>mo0d galak dah<

otw nk pegi skola la kn,,
smpai ja aku dekat depan skola rendah,,
hanis kol,,pastuhh dayah pulok,,
risaw snggoh takot ak takmai,,
hehe,,cmnie ar kawan!
tetapi ak tak sedar kewujudan eshah
selalunya 3 orang bestie aku nie la yg kalut 
tetapi tertinggal sorang,,
jeng jeng jeng
jejak ja kaki aku turun kereta,,
pastu semua kelam kabut
then baru sedar yg eshah tadak!
hahhhh!
bas dok tnggu dah??
takot pnya pasal
pastu kami pown p la merempit pagy-2 buta
>pnjam moto sapa taktaw<
pegi umh eshah,,
makkaiiii~
rupa rupanya,,dye tak bgon tido lagy koddd
>terdapat kegeraman la sat<
maw tak bgon,,kunci jam tapy silent fon =='
mcm nie pown ada?
eshah pown berciap la cepat-2
dalam dok tnggu eshah uhhh,,
sempat lagy ak nan dayah posing
hahaha!
kami cena tapa
hampa nk taw dakk??
eshah kan pegi sana,,
tak mandi kodd!
hahahahaha
dah dye bgon lmbat,,mna sempat nk mndi,,

lepas amek eshah tu,,dayah bawak moto cm ribut!
seram aku,,
bkan apa just takot tak smpai yan tapy tersampai kt batu dua
muehehehe,,
sampai-2 ja??
alamak!!!!!
kena tnggal bas pulak!
memang nervous ar time tu kn
then nseb la cikgu ada,,
kami pown naik la keta ckgu,,
smbil kena marah kan =='
memang bengang pown la,,
benci benci,,
hahahax
lawak kodd,,kena tnggai bas,,
first time aku kena cmtu,,
hahaha
tapa,,demi kawan-2 an
>GSs a.k.a GIRLFIE WORLD<
di SMK YAN
awal-2 lagy dah tersesat :/
hahaha
dok keliling tempat tu,,
gabai gak ar weyyy,,
dah ar atlet lain dok streching elok ja
kami 3 owg dok melilau elok ja
>haru<
lost contact an,,mse tu tataw nk kol sapa,,
finally jmpa jgak
>lega aihhhh<

dengan tak warming up,,
lari cmtu ja,,hahaha
>sempoi<
eshah & dayah dok depan dah
aku tengah-2
hanis belakang
smpai kt chek point tu,,
ad bdak laky uhh
say i love you 
>gila apa<
then mnx number,,
mse lari tu kan aku kan dok mcg nan sepet
pastuhh teruih gtaw dye,,
style gak ar lari smbil mcg,,
eyh-2 aku tak lari,,tapy jog ja
muehehehe
hampir nk smpai kt skola ja,,
aku terjumpa kwan lama ak,,
afif,,ritu dye kta law jmpe ak kt sna dye nk tepuk tangan
now dah jmpa,,aku kata
'cepat-2 aku nk dngar hang tepuk tngan kt ak'
aku ckp tu kuat gak ar kn,,
kesah pulok aku?
dakkk an?aku tak kesah?
bila dah smpai tu lalu dekat rmai owg
memang perkara wajib dah ar kena kcau,,
besa la,,laky,,ibu pesan buat tataw ja,,
so aku pown buat la muka sombong yg tk berapa smbong ni
kat sna eshah jumpa adek aku,,
a.k.a pakwe dia,,acece,,sweet aihh
pakwe dye bagy baju kt dia kodd
hang ada?ada ada?
lepas teman dye amk bju tu,,
pastu nak blek dah,,
aku tataw pulok geng sunlay ad kt stu,,
terjalan a.k.a terlalu depan geng sunlay gak ar
pastu ada owg sebut ceni
'nik asyuwadee'
ak pown tergamam,,
tertengok depa la teruih,,haha
gabai sat kan,,
masa dok lam bas tu,,adek ak gtaw yg kwan nik cari aku
hahaha!depa carik awek nik weyy
bangla la sat,,hahaha
actually aku kenai budak tu,,
aku pangey kt dia pendek,,
tapy nk wat cena,,
ckgu kalut nk blek,,
tak sempat nak jmpa,,
tapa la,,depa dah pangey nma pakwe aku
kt aku pown dah cukop baguih kan,,
sekurang kurangnya,,kenal jgak

aku balik dulu,,
selamat tnggal kenangan

mana syiok pown =)

asslamualaikum
hye hye bye bye
muehehe
weyy weyyy
harinie hepy nieyhh
satu geng GSs a.k.a GIRLFIE WORLD
tady ann,,
>nk start cter dah<
masa nk otw g skola
sbb ad train kn,,
then dlam perjalanan
panjat kaki a.k.a jalan kaki uhh
aku gayut nan sepet lahhh,,
>deret gayut<
hehe
makkaiiiii(!)
rindu siot
alahaaiiii,,aku deret tergoda
tergoda dngan sora dye,,
even masa gayut tu agkk-2
kebisingan cket,,
sbb time tu dye ad lawan bola
>time-2 tu ak sibok<
harinie skola sunlay vs kj
seri 1-1
then skola bakar arang vs pinang tunggal
kemenangan berpihak pada BA
4-0
tediaaa,,maju dah nohh bakar arang
syukur
bagy skola sunlay tu,,
mybe tade rezeki ya nk menang
next time try better kayy
berbalik kepada history the story
gayut bergayut,,acece,,
lutut lembut aihhh
tercair,,terkasima sgt,,
awat lha haty aku
mcm ais taktiauuu --'
mudah sgt cair lagu tuhhh
haty cm coklat cadburry
lembut je
syusshhhh diam-2(!)
>cklat cadburry tu fav dayah<
lepas pada gayut tu,,jalan la dngan longlainya
angau la katakan =)
pastuuu
gedapapppppp(!)
hujan membasahi bumi tercinta,,
acewahhhhh
ayt tak beleyh bela
jalan waktu hujan pown
best what???
lari lari berkejaran
huhuhu
hilangkan segala duka
pastuhhh smpai skola,,
then mula nk pose bagai
agak kelamaan cket,,
dalam 2 3 abad cetu
perut pown memainkan lagu asmara,,
hahaha
>lapar<
jalan la kami semua pegi 7E
beli maggi cupp uhhh
GSs memang tak betoi pown
hahah
ad ja benda nk dbuat
mase beli maggi uhh
eshah paling loglaq
dayah pling serabai
hanis co0l ja
mimi tataw nk habaq
sampai2 tu teruih mkn
mcm owg jalanan bwu jmpa makanana
hahahaha,,
GSs pakat-pakat makan maggi semua,,
dalam dok basah lencun uhh,,
tak caya?
heran pa??
mai mai usha gambar sat,,
sat ja pown
berkira ngat aihh >,<

rindu sepet laA

 *tak lawa mcm hang*


Assalamualaikum =)

hyep-2,,
meyh baca meyh
alalala
tetiba rindu hang la b oii~
muehehe
muhong dah
'tetiba'
tak kodd,,aku selalu rindu hang
tady lam kelas naek gilo ak eh,,
tak senang nak duk
berdiri apatah lagy
hehe
nk tlis sebut rindu
nk amek pen sebut rindu
nak amek buku lagy la rindu
segala ap yg aku wat kt skola tady
SEMUANYA RINDU
yelakan,,
hang kan pegi kelantan
nunnn jauh dsana
tnggai la chubby dkat kedah nie >,<
mau tak rindu,,
rindu sgt wootttt(!)
pastuhh sejuk ja lam kelas tady
yela,,
kehangatan cinta kita jauh sebentar,,
muehehhe
>galak sat ja<
tu yg dokk rasa seramm sejuk sejuk
>salji salji cinta<
(satg aad owg tiru lak ayt nie en)
semalam kita gayut kan b
huhu
dah lama tak gayut tetiba jady malu
auuwwww <3
>gedik dah<
ya allah,,
mase dengar sora b uhh
tediaaa(!)
terluruh jantung uhhh
hati tersenget teruihh
paru paru terpusing p mna taktiauuu
muehehe
>lawak ja<
tengok sepet,,
betapa rindu nya chubby kt sepet
dokk renung gambar b lama-2
tergoda lak
terkasima lak
tercair lak,,
renung pih lahh
dah rindu
semalam mse nk tido pown 
terlenaa dalam dakapan gmbr-2 b
b,,cyg nak b taw yg cyg
sayang b sangat-2
rindu b sangat-2
seperti yg syg selalu kata kt b
SAYANG NAK B SORANG JA

>stalker<
*tadak aihh nak kt owg yg dminati tuhh
*dye bkan teror men bola cm b
*dye bkan reti silat cm b
*dye bkan special cm b
*ap yg ad kt b tadak kt dye
*so tolak tepi tong smpah la dye tuhhh
*euuuwww jgn dok perasan sgt la kn
*hang tak hebat la boyz
*setakat burn asap rokok uhhh
*bersepah tepi jalan
 

ujian ALLAH S.W.T

assalammualaikum
ermm ibu saket lagy,demam ke pe ntah tapy menggigil ja,,mke ibu pucat,,now ibu n abh g hospital dari kol 8 tady until now kul 11.17 tak balek2 lagy,,ibu,,hope ibu tade pape kayy,,manja nak ibu sihat2 ja,,ibu,,manja rindu masakan ibu,,manja rindu nak tido ats riba ibu bila kita dua tgok tv sama2,,owg nanak ibu yg kejutkan time bgon tido,,owg nanak ibu bising bila asyk dokk on9 ja,,owg nanak ibu membebel sal kahwin,,rindu semua tu ibu,,ibu,,ibu taw dakk owg dah boring mkn lauk kedai,,>tak sedap< tak macam ibu buat,,ibu owg tingin nk letak pala ats ibu mse tgok drama pastuhh kita gossip2 dua,kalaw drama sedeh kita nanges sama2 mcm kita tgok tntng dhia ritu,,ibu egtkan,,ibu,,abah kejut tak best laa,,abh kejut bukan mai msok blek pown abh jusz kol swoh bgon,,owg rindu ibu taw,,ibu owg nanak mintak maaf kt ibu,,ritu ibu marah sbb taun lepas owg tak dpat anugerah cemerlang cm kt skola lama,,msty ibu rindu nak tgok owg naik pentas kan,,mungkin tadak rezeki buu,,pastuhh ibu selalu kata law nti owg tak dpat 8A spm nie ibu bagy kahwin teruih,,hahaha(!)ibu kata ad owg booking dah,,mcm2 ibu kata,,owg rindu semua tu ibu,,betol ibu,,owg doakan ibu cepat2 sembuh taw,,owg tanak nanges depan ibu,,nti ibu betambah saket>abh kta< semoga ibu cpat sembuh..
takziah b,,
tady syg kol b,,syg tnye npe tak on9 kn,,pastuhh b kta b ad kt kelantan then syg tnye npe?b kta tok b meninggal ouch(!) innalillahhiroji'un syg tataw b,,sorry sbb tnya,,syg doakan semoga arwah tok dtempatkan dkalangan owg yg beriman dan rohnya dcucuri rahmat >amin<
 

Alhamdullillah Ya Allah

alhamdullillah YA ALLAH,,
bahagianya hamba-Mu malam nie
sesungguhnya aku bersyukur keatas Mu
bersyukur dngan segala pemberian mu
semoga berkekalan kebahagiaan ini
AMIN YA RABB :)
assalammualaikum
masyaallah 
malam nie ira sngt hepy
sunggoh indahnya
bila bahagia
dsebalik dugaan kemarin
sudah terjawab hikmahnya
hari ini,,aku bersyukur sgt-2
terasa seperti dhargai
disayangi,subhanallah
indah snggoh kurniaan Allah s.w.t
tika dan saat ini
masih lagi aku berpeluang merasakan kebahagiaan
aku sngat bersyukur pada yang maha esa
sunggoh tak terucap dngan kata kata
betapa indahnya bila 
merasakan kebahagiann
alhamdullillah :)

YA ALLAH YA TUHANKU
DENGAN RESTUMU AKU BERTEMU DENGANNYA
kau kekalkan lah hubungan ku dengan nya
sesungguhnya aku amat menyayanginya
seperti aku menyayangi ibu bapaku dan
sebagai mana aku menyayangi diriku
 amin
*doa ni semasa aku buat sujud syukur tady :)
alhamdullillah
#semoga nik asyuwadee cepat cepat sembuh
ILOVEYOU


masyaAllah :/

huhhh(!)
dalam dok saket bole pulok berseronok =='
>heran<
sedehnya+keciannya=simpati
masaallah teruknya tngan dia
sedeh aku melihat
kecian bila menengok
simpati bila memahami
kalau la ak bole ganti tempat dye
ermmm~
ya allah,,teruknya jari dia
SAYANG DOAKAN BIE SEMOGA CEPAT SEMBUH KAYY
>amin<
weyyy
tengah sedeh nie
tahu?
memang hampa tak twu pown >,<
its okeyyy
dulu kalau ak bersedeh
ada ja tempat mengadu
tempat mencerita
meluahkan segala yg terasa
tapy skg,,
hnya mmpu menampung sendiri
kekadang rasa cm nk meletup ja haty nie
tataw nk cita kt sapa,,
tataw nk luahkan kt sapa
tataw nk kongsi dngan sapa
>pedih kodd<
hampa tak rasa mudah la hampa kata SABAR
cuba rasa
subhanallah
pedeh sgt
bila terguris
tergiris
tapy sapa yg taw?
tadak sapa-2
yuppp(!)
aku memang suka ceni pown
smpai bila ak nk ceni?
smpai bila ak nk jmpa owg yg memahami aku lagy?
owg yg mngerti aku?
owg yg mengerti kehendak aku?
mungkin aku dah tak layak
tak layak nk dpat semua tu lagy..
tapa aku paham
itulah hakikat dan hakiki
hampa??
dulu hampa kta nk jaga kami
hampa kta hampa selalu ad utk kami
hampa kta hampa tmpat luahkan perasaan
hampa snggop dngar ap yg kami rasa
tapy tu dlu kan hampa?
hampa dah ad owg laen,,
dulu hampa kta
hampa nk belajar pndai-2
sbb nk bela kami jgak,,
kami engat lagy hampa kta cmtu,,
kalau kamy tak text nan boyf kami
hampa selau tenagkan kami kn
hampa ad bila kami boring
hampa ad bila kami sedeh
hampa ad bila lkami hepy
tapy tu dlu,,
kata-2 hampa tu hnya mmpu jdy kenangan
hampa?
mna hampa yg dlu?
kami cari hampa yg dlu
kami nanak hampa yg dlu,,,
yg selalu ada untuk kami
hampa
hampa taw dakk
kami sunyi
kami sedeh
kami saket haty
hampa kami perlukan hampa
perlukan hampa sebagai bff
mana ss yg dulu?
puas kami cari hampa
hampa takmaw kawan dngan kami dah ka?
kami taw kami jahat
tapy hampa
maafkan kami
kami janjy kami tak manja lagy
kami janjy kami tak mndy malam-2 lagy
kami janjy kami tak kuat merajuk lagy,,
tapy,,
semua tu dah telambatkan hampa
dulu hampa selalu pesan kt kami 
mcm2 hampa pesan
kami engat lagy pesanan hampa tu
kami anggap hampa abg kami kn,,
sbb hampa kwan rapat dngan abg kami
hampa taw dakk
abg kami pown dah tak care sal kami
kami sedeh
semuanya dah takde
semua org pegy dari hidop kami
hampa,abg,adek,kwan rapat,senyuman
semuanya
tapa,,
mungkin kami perlu berdikari
kami sedar

tataw nk habaq -_-

assalamualaikum(!)
jus say:AKU SELESA JADI TUNGGUL KAYU
fb aku sedeh haini
knpa taktiauuu?
tataw nk kata..
>mood tak menentu<
akak takan eply chat adek
okeyy faham dude??
plizzz jgn la gtaw nik
apa apa pown tlongla
jgn sesekali..
akak syg dia,,
so akak tanak ap ap terjady
tolong laa paham
dua hary dah akak tak chat dngan nik
ermmm,,msty adek tataw kn,,
juzs komen dkat pic dye ja..
tu pown kemarin..
haini?ntahlaa~
kenapa jadi macam tu?
actuall aku pown tataw
sjak sjak nie aku tgok
rmai gurl yg dekati dia
nk jady abg angkt bagai
comel itu comel ini
err~
>tak jeles pown<
sabar syahirah sabar
sabar semampu bole
dngan boyf ak pown tak chat
mana mungkin aku nk eply chat owg laen
tak kesah la sapa sapa pown
seriusly aku malas
malas nk eply chat bagai
tiba tiba terasa supa semak
n akak jgak tanak kcau adek
biarlah adek dngan hidop adek
akak bkan ap,,
ada sebab akak buat cegini
bkan saja saja
entry nie tergantung 
>harap maklum<

:')

KECEWA ? ••► ingatlah saat kau kecewakan seseorang
MENANGIS ? ••► ingatlah saat kau buat seseorang menangis
SAKIT HATI ? ••► ingatlah saat kau sakitkan hati seseorang
DIPERMAINKaN ? ••► ingatlah saat kau permainkan seseorang
TIDAK DIENDAH ? ••► ingat saat kau buat tak endah pada seseorang

~► SETIAP PERBUATAN SEDAR ATAU TIDAK PASTI ADA BALASANNYA ITU JANJI YG MAHA ESA .
- KAJI DIRI SENDIRI KAJI PERBUATAN ANDA & JGN SALAHKAN TAKDIR MAHUPUN YG MAHA ESA

keciannya(!)

euwww~
hyep salam..
alololo,,keciannya dekat mysepet kn
xcident ptang tady
alaaa,,,luka dah tangan nya,,
nseb tak muka,,
law tak kurang lerr insurans tu,,muehehehe
tapy tapa,,
i still love him oww
mcm na pown keadaan dia
>terima seadanya<
acewahhh(!)
cian dye,,
ttbe jatuh moto
luka jari dah tu,,
sapa laa nk bagy dye mandy
sapa la nk pakaikan dye bju/sluar
sapa la nk sikatkan rmbut dye
sapa la nk cuapkan dye makan/minum
sapalaa nk buat segala bagai keperluan dye
waduhhh(!)
jauh beno aku pk nya 
kalau aku dekat dngan rumah dye
akan ku pegi jenguk dye selalu
tlong sapu iodin kt dye
alalalala,,
kalau bole nak je sentiasa ada depan mata
tak kudrat tu tak mampu
hanya dari jaoh ku tuturkan doa
menyusuri dirinya
semoga cepat2 sembuh taw b,,
syg selalu doakan keselamatan dan kesejahteraan b


 

hakikat vs hakiki = ???

salam weyyy~
ermmm,,agak terasa sama,,
terasa apa barangkali ya??
sebenarnya terasa kehilangan
kehilangan tempat mengadu
tempat ketawa
tempat mengada
tempat bermanja
tempat segala tempat yang aku ada
mana sedeh pown :/
terasa ja,,
sebenarnya agak kecewa la kan
BFF=SS
siapakah dye nie??
hanya owg tertentu ja taw,,
dekat second fb aku ada tertera
'aku doakan semoga hang bahagia'
actuall status tu untk 'ss' laa
sedehnya(!)
aku dah tadak tempat mngadu,,
dulu kalau ad papa,,
msty baagy taw dye,,
dye amek berat sal aku
dye selalu ad bila aku perlu,,
dye saje yg memahami
tetapy 
dia dah ada pengganti aku,,
yang jaoh lebeyh baik dari aku
lebeyh segala galanya
aku harap hang bahagia dngan pasangan hang
yang kedua lak,,
adek angkat=satu2nya nya adek lelaki aku
sedehkan,,
post wall yg 
'ak harap hang bahagia'
tu untuk dye,,
aku tlis dkat
first acc fb
selama aku kenal dngan dye,,
dye baek sgt,,
hampa nk taw dak dye ka
jgn malu2 dngan dye,,
kita dah mcm adek beradik
ada papa kongsi dngan adek
>nanges<
okeyy la kan,,
mse cuti ritu dye yg dokk tman aku
dye chat dngan ak smpai larut malam/pagy
yela boyf tak on9 kn 
so dye ja yg ak chat
hampa nk taw dakkk
dulu kami penah kta kt eshah
'kwan nik lebeyh care dari nik'
so eshah marah kamy
dye kta
'law nik dngar msty kecik haty'
owg yg kamy mksodkan tu 
'adek angkt kamy lahhh'
tapy eshah tataw
mse dingin dngan nik,,
dye ada
dye segala punya stereo yg ada
yg dokk dngar masalah prob aku
tapy skg
dye tgah bahagia la kodd a.k.a
bercinta
ermmm,,
mana terasa pown
biarlah,,
akak dah takmaw kacau hidop adek
sbb akak nak adek hepy
sperti yg adek nak kn,,
adek selalu merungut kan
yg adek sngle,,
now otw taken
msty adek hepy,,
akak pown tumpang hepy
adek maaflah
tady akak tak eply chat adek
lepas akak twu suma tu,,
akak bkan ap,,
ak jusz nk belajar susah bila tade adek
lepas akak update status 'bahagia tu'
adek teruih antar chat dkat akak kn
adek tnya kenapa??
akak diam ja,,
akak wat tataw ja chat adek
akak wat cm tade chat ja
sbnarnya.....................................................
tape la adek,,
akak okeyy ja,,
pullstop yg byk tu bia akak je yg taw kayyy
tapy akak akan egt kata2 adek tady
adek kta 'adek ad kak yg comey'
tu last pujian dari adek,,
ayt tu biarlah akak semat jady kenangan
now akak hnya ad abgg nik
abg nik ja
akak try utk cter segala prob masalah
dekat dye,,
selama nie akak tak penah cter kt dye,,
sbb akak segan
tapy ad gak bnda yg 'penting' 
akak gtaw dye,,
akak penah gtaw adek kn,,
sbb akak takot kehilangan dye,,
lepasniee,,
hidop akak dngan abg nikk ja
tadak dah bff n adek yg dokk dngar 
segala 
mengadu
manja
ketawa
gembira
segala yg terpendam
lepas nie 
aku dah kesorangan
tiada pendengar
yg memahami
yg mengerti
yg setia
aku hidop sendirian
lepas sorang sorang pegi jaoh dari hidop aku,,kawan rapat,,bff,adek,,sahabat,,kembar,,
'senyumam'=sa,,kawan gembira,,abang,,sumanya,,satu persatu mngatur langkah
untuk tnggalkan aku,,suma yg akrab dngan aku tu lelaki,,seriusly aku lebeyh selesa
kawan dngan lelaky dari prmpuan sbb lelaky jaoh memahami dah tahu kehendak ak,,
tapy aku kena redha suma tu hanya tnggal habuk yg dtiup angin,,
aku bersendirian tiada teman,,nescaya aku akan sentiasa ad untk hampa jika hampa
memerlukan aku :')  ada dan selalu ada
>tapy tak mungkin hampa akn cari aku<
aku harus terima kenyataan walaupun perit utk dtelan,,itulah hakikat dan hakiki
lepas nie,,aku nak berdiam seketika,,nak balut luka yg lara dhaty sunyi,,

 *copypaste from IM
kakak ? jgn laa mcm ny . adk sedih dh ny . adk perlukan akaa. kalau akaa takda . adk tak sempurna. adk nak aka terus ada untk adk . kalau aka ada masalah . adk pendengarnya . adk bkn nak busy layan awek jaa . adek tetap ambk taw pasal aka . adk tak buley tgok kak sedih . sebak sangat . perit sgtt bg adk . akaa jgn la tinggaikan adk 

eiiyerrrr(!) puih puih


ehem,,ehem
sedaq sama aa woiii(!)
suka suki ja antr request
sibling dkt boyf aku??
ek??
dngan aku haromm tak tegor
then nak buat baek lak nan boyf aku?
sepak kang(!)
awat cheq?
teringin ke hahh?
habaq sat,,
ka nk famous ja??
nanak hot??
or nanak geng2 bola dye kenal hang dikk??
gtaw gtaw
mai cheq nk dngar sama,,
benci ar aku(!)
kenai pown dakk
mai mai
errrr
minah oiii
taw la eyh ada DSLR pown en
lepas ja boyf aku add photo
then ag like
teruih request sibling kan
tak guna(!)
eyh2
mana marah pown
>nyampah<
tolong lhaaa~
adek S
mai sini kak S nak habaq nahhh
kak eshah serapat dngan kak s pown
tak buat sibling pown nan boyf akak?
serapat2 pown eshah komen dkat photo/wall
tadak pulok eyh sibling bagai?
kenapa?
ada nawaitu nk merampas dan terampas ka hahh?
mcm dlam novel tu ye dikkk?
>benci benci<
ritu hang rampas pakwe kawan hang kan,,
kan kan,,
dalam diam diam
kawan ag tataw papa
so ag pulok dokk kaple nan pakwe kwan ag
tak kecian kat dye ka??
sumpah kalau dye taw dye sedeh(!)
so dngan nasihat eshah
ag tnggai jgak kan laky tu
taw pulok rasa besalah nya
tapy errr
ada otak tak pikiaq,,
kaly nie apa pulok??
hang nak kaple senyap senyap
dengan pakwe aku?
gitu??
ada makna tersurat dan tersirat ye dikk
akak paham sesangat,,,
errr~
manusia pediaa ag nie?
specis lagu mana taktiauuu??
lagu jiwang
lagu indi
ka lagu segala lagu
engat sama nahhh
jangan dokk buat hubungan owg 
kacau bilau dsbbkan hang(!)
memang la mula mula
add aku,,pastuhhh ternampak relation aku
then add boyf aku
agak kelamaan ckit
like pic,,pastuhhh request sibling
nak special cket
antar chat,,
lagyyy guna ayat penggoda,,
pastuhhh
rasa tak puas
nak lagy layanan special
request relationship pulok??
gitu eyh??
macam burger(!)
>meluat meluat<
semuanya nak tambah ikot citarasa hang(!)
pandai pandai pikiaq

kepenatan

assalamualaikum suma
hey hey,,
now wanna story bout
holiday mybe,,
tdy g pantai merdeka ja
alang2 g mkn kenduri kt sna kn
so abh teruih la singgah sono jap..
enjoy jgak laaa
ak tgok suma owg mandy
jeles jgak la
then nak bgy techik2
tapy abh tak kasi
sbb abh takot baby t jady kulit hitam
yelakan,,mndy pantai
terik bakhang,,dngan air yg tk seberapa tu
abh tu takot sngat anknya hitam
haih2
cian baby
alololo
techik2
rpe2nya kn bby takot ombak la
hehehe
sweet tgok dye nanges
bagy dduk kt pasir  pown tanak
still takot bagai,,
tapa,,bah kta nie 1st sama
baby lagykan
so tak biasa lagy ktanya
kayy la,,
penat sudaaa~
nak smbung bobok
hehehe
>jgn caya<
bye bye
salam

walaweyyyy(!)


hyep(!)
assalamualaikum suma..
diam diam
aku nak bersuara nie,,muehehehe
acewahhhh(!)
tady dngan semangat nya bgon awl pagy siot
tu pown hanis yg kejutkan =='
hehe
okeyyy lettew
ada gak kwan yg leh pakai,,
sayang hang bam bam,,
muaaahhh cket,, auwww :*
kecepukkk
kan dah kena kisz
tediaaaa2 jasz jeles lettew,,
muehehehe
kayyy,,tady bgon pagy2 bcoz nk g jog 
kt tman jubli gak ar,,
hahaha
aduhai seribu kaly sayang
eshah tak leh join :/
ce senget kit mulot tu,,
bhahahaha
its okeyy la en
dah smpai uhhh,,
mula2 jalan lu bpe round ntah,,
besa la
pengenalan
tetttt
then bwu serius jog
haha
kepenatan wottt
penat lagy nti nk 
merentas desa daerah
hahaha
mse kt sna uhhh
terjumpa la atlet SMKBA 
yg len,,huhu
kantoi la
train kat sana
setai takmaw gtaw sama,,
so kayyy
syahirah hussin mengerti :))
pastuhhh
tengok makcikkk2 nie
senamrobik
weewiiittttt~
jeles wowww
ak n hanis terus ja jog,,
kesah pulok en
hhahha
tak guna(!)
jasz maen2 short cut gak ar,,
hahaha
agege
then sampai kt titi tu jas 
jalan slow2 ja
acece
tnggu hanis lettew
eyh2
mana jeles pown
>jeles kit ja<
sweet ngat aihhh
dah tak larat jog tu
then g jalan ataih batu2 uhhh
amboi
saket urat buntot koddd
hahaha
tajam gak ar,,
tercucuk cucuk
hahaha
byk gelak pulok eh aku haini,,
aku hepy sama
tapy lam haty 
rindu mysepet sama
auwww(!)
dah ar
chaulu,,
nk sombong tido,,
>ank dara ke cmnie<
muehehehe
bye bye
salam
 
 

mana penat pown kan

assalamualaikum~
hyep all
walaweyyy~
ak nk bersuara dah nieyh,,huhu
tady engtkn ad train dkat tman jubli en
rupa2nya tak jady lak,,
but ak n geng still nkg tmn jubli gak,,
bwu ad figth train kt sna
hehehe
>degil sama<
tediaaa~ kt sna berbagai specis yg ad
actual,,best gak ar,,
enjoy sama lak en
memang best pown
tapy jog tak tera mna pown,,
makan ja byk,,
hehe
then kt sna terjumpak hadi,,
ouch(!)bole tahan,,
tetttt
then dok jog2
makaiiiii~(!)
terselisih dngan geng nik gak ar,,
hehehe
malu koddd,,
mse dokk jog2 tu
then eshah kta
'tu mutaza'
aku dngan blurrnya
cari la en,,
kalis tepi,,
nahhh sedaih(!)
depa dok duduk baek pose punya
hahhaha
rajen gak ar dye jog nie,,
tapa2 ak paham
dye kn owg silat kebangsaan
standad dah tu
tady en mse kt sna,,
mula2 smpai uhh
p men boyan sat
huhuhu
teruja ak(!)
besa la dah lma tak naek
cegini sudaaa
>satg ad owwg tru lak ayt aku yg nie<
= ='
pastuhh en
mse nk blek uhh
jumpa lak dngan kwan lama
shiraz nma dye,,bhahahaha
amboi depa,,
dokk date dngan awek depa
>mana jeles pown kn<
acece,,
untonglha en,,
aku??
errr abaikan ja,,
hahahha
hawing ak lam kolam kt tman jbli plisszz
errr>gilo bakhang<
weyyyy ak ready dah nie nk terjun >,<
bhahahaha
aikkk(!)
tgok saja ka hahhh?
yey yey
tak jatoh,,hahaha
syiok sat la en
jeng jeng jeng

dah penat jog+lary sama
then nk blek dah ar,,
atlet pown kena rehat sama
takan koddd nk train senantisa
haus ar skru lutut ak,,
hehehe
ak blek dlu nahhh
bye2
selamat tinggal kenangan
mmmuahhh cket :*